Info fra præsten

Hunseby Kirke,Hunseby Kirkevej 12, 4930 Maribo

HUNSEBY KIRKE

1.søndag i advent med juletræstænding

Søndag den 3. december kl. 15.00 fejrer vi kirkens Nytår og 1. søndag i advent ved en gudstjeneste i Hunseby kirke. Senere går turen hen til forsamlingshuset, hvor juletræet bliver tændt, og der bliver serveret gløgg og æbleskiver.

Luciaoptog i Hunseby kirke

Søndag den 17. december kl. 16.00. Under gudstjenesten vil nogle af børnene fra Hunseby Børneteater gå Lucia og synge for os. Bagefter slutter vi af med sodavand og kage og kaffe i våbenhuset.

I Sverige bager ethvert hjem med respekt for sig selv "lussekatter" til Luciadag. Lusse er kælenavn for både Lucia og Lucifer. Lussekatter er søde, bløde hvedeboller, som er særlige ved at de er farvet og smagssat med safran. En lussekat bliver fin og gylden - som en lille flamme i mørket. Den er god at have, mens vi venter

Lussekatter:

50 g smør smeltes i en kasserolle

5 dl mælk lunes med smørret til det er fingervarmt

50 gram gær smuldres i en stor skål. Smør/mælk tilsættes. Rør til gæren er opløst.

1 tsk salt og

2 tsk sukker og det meste af

15 dl mel røres i blandingen. Hold et par dl tilbage. Ælt indtil dejen ikke klistrer længere. Stil den til hævning et lunt sted dækket af et klæde indtil den er ca. fordoblet i størrelse; dvs. ca. 1 time.

1 g safran stødes i en morter med

1 tsk sukker. Pisk det med

125 g smør,

1½ dl sukker og

1 æg indtil blandingen er lys og luftig.

Ælt nu den søde smørblanding og den hævede dej sammen. Tilsæt det mel, som du holdt tilbage tidligere. Ælt til dejen er blød og smidig.

Del dejen i mindre stykker og form nu lussekatterne. Den klassiske form er som et snoet S, men der er mange muligheder. Læg lussekatterne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til næsten dobbelt størrelse.

1 æg piskes let sammen og pensles på lussekatterne, som desuden pyntes med

rosiner.

Bag lussekatterne midt i ovnen ved 250˚ i 8-10 minutter.

Sangaften i præstegården

Hunseby præstegård kl. 19-21. Alle er velkomne til en ny sæson, hvor vi synger årstidens sange og salmer. Undervejs hygger vi os med kaffe og kage. Datoer: tirsdag den 12. december, tirsdag den 16. januar, tirsdag den 13. februar.

Har du ingen steder at holde juleaften?

Søndag den 24. december kl. 18.00-22.00 inviterer min mand og jeg igen i år til juleaften i præstegården i Hunseby. Invitationen er for alle, der savner et sted at holde jul. Det koster 50 kr. per person at være med. Det bliver en hyggelig aften med mad og drikke og dans om juletræet og kaffe og godter. Tilmelding senest 15. dec. Men senere kan også lade sig gøre. Ring til sognepræsten i Hunseby. Tlf: 54780548.

Fastelavnsgudstjeneste for børn

Søndag den 11. februar kl. 13.00 er der en sjov og spændende børnegudstjeneste i Hunseby kirke. Kom udklædt og tag jeres familie med. Bagefter går vi hen i forsamlingshuset og slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller.

Efterlysning! - Er der nogen, der vil strikke dåbsklude til Hunseby kirke?

Vi oplever en stor efterspørgsel efter de populære og hjemmestrikkede dåbsklude i Hunseby kirke. Men vi har ingen til at strikke dem. Sidder der nogle gode strikkere rundt omkring, som kunne tænke sig at lave dåbsklude til Hunseby kirkes dåbsbørn, så vil jeg meget gerne høre fra jer. Vi betaler naturligvis opskrifter og garn. Ring til sognepræst Gitte Sylvest Larsen på 54780548.

Menighedsråds møder i Hunseby sogn:

Menighedsråds møderne foregår i Hunseby præstegård kl. 18.30 – 21.00. Datoerne kan ses på sogn.dk.

Sorggruppe i Maribo

Bor du i Hunseby sogn og har mistet en af dine kære, så er der mulighed for at tale med andre i samme situation. Du kan komme med i en sorggruppe i Maribo ved at kontakte: Elin Olsen Rasmussen tlf: 54601235 eller Birgitte Flensburg tlf: 54601043.

Kørsel til gudstjeneste

Ring på tlf: 40 46 72 15 og hør, hvornår der er kørsel til gudstjeneste.