Israel2019

Hunseby Kirke,Hunseby Kirkevej 12, 4930 Maribo

HUNSEBY KIRKE

Påsken 2020.

Hermed en lille hilsen til alle i Hunseby sogn fra sognepræst Gitte Sylvest Larsen. Hver især sidder vi med bekymringer, angst og sorg over konsekvenserne af den pandemi, der bestemmer over vores hverdag lige nu. Konfirmander, brudepar og dåbsforældre flytter datoer og prøver at få lokaler. Frisører, fysioterapeuter, forretningsdrivende og mange, mange flere risikerer at miste deres levevej. Plejehjemsbeboerne må ikke få besøg og covid 19 isolerer os, fordi det er nødvendigt. Vi har ikke andet valg end at overgive os til Guds omsorg og det, der sker og takke for livet og hinanden, uanset hvor mørkt, det ser ud.

I september 2019 var vi 19 mennesker afsted, fra Hunseby sogn, på en sognerejse til Israel. Vi forberedte rejsen i 1,5 år, og hvor er jeg taknemmelig for, at vi nåede at komme afsted. Vi rejste i Jesu fodspor og så nogle af alle de historiske steder, som der er så mange af i Israel. Her kan man røre ved fortiden. Her lever folk med bibelens historier som den største selvfølge. Her skal man ikke undskylde, at man er kristen og tror på Vorherre Jesus Kristus. Det, at være lige der, hvor Jesus har færdedes, berørte mig dybt. - Der blev taget en masse billeder på turen, og jeg vil lægge lidt billeder ud fra turen, som passer til påsken.

Palmesøndag.

Palmesøndag red Jesus ned fra Oliebjerget, som vi ser et billede af her. Han red ned forbi Gethsemane have og ned i dalen, hvor de grønne træer kan ses, og her fortsatte han op ad tempelbjerget og ind gennem den gyldne port, som i dag er tilmuret, til Jerusalem. Jerusalems tempel lå der, hvor klippemoskeen med guldkuplen ligger i dag.

Her er vi på oliebjerget, og man får en lille fornemmelse af, hvor bakket Jerusalem er. Byen ligger 800 m over havets overflade. En del af oliebjerget er en vigtig jødisk kirkegård, og de hvide kasser på billedet er gravsteder.

Skærtorsdag.

Jesus spiste sit sidste måltid sammen med sine disciple i et hus inde i Jerusalem. Her sagde han de ord om brødet og vinen, der blev indledningen til vores nadver i kirken, og her vaskede han sine disciples fødder for at få os til at forstå, hvor skelsættende vigtigt det er, at vi tilgiver hinanden. Efter at Jesus og hans disciple havde spist, og da det var blevet aften, gik de sammen ned til Gethsemane have, som ligger på Oliebjerget. Her bad Jesus hele natten til Gud, og her kom de romerske soldater og arresterede ham i de tidlige morgentimer.

Langfredag.

Den gamle bydel i Jerusalem er-  og var et mylder af liv, allerede da Jesus levede og særligt i påsken, hvor så mange jøder rejste til Jerusalem for at fejre, at Moses fik dem ud af deres slaveri i Egypten. Billedet viser en lille bid af den vej, der hedder VIA DOLOROSA, og det var den vej Jesus gik, da han bar sit eget kors op til galgebakken Golgata, hvor han skulle korsfæstes.

På Via Dolorosa kan man gå turen, som Jesus gik, og der er markeret 14 steder, hvor man kan sætte sig i Jesu sted. Korset var tungt og han faldt flere gange undervejs. Billedet viser det sidste sted, han faldt, lige inden han kom op til Golgata. Det kors, der står op af muren, kan man låne og bære på Via Dolorosa.

Påskedag.

For enden af Via Dolorosa ligger Gravkirken, som er bygget oven på stedet, hvor Jesus blev korsfæstet, døde og blev begravet og opstod fra de døde. Det er en meget stor kirke, og dette alter står inde i kirken på stedet, hvor Jesus og de to røvere blev korsfæstet. Folk står i kø for at se det.

Inde i gravkirken ligger et lille kapel, som er bygget der, hvor Jesus blev begravet og genopstod.

I ønskes alle en velsignet påske af sognepræst Gitte Sylvest Larsen

Maribo domkirke Langfredag 2020